YUNUS EMRE VE TÜRKÇE YILI DOLAYISIYLA DÜNYA DİLİ TÜRKÇE KONFERANSI

YUNUS EMRE VE TÜRKÇE YILI DOLAYISIYLA DÜNYA DİLİ TÜRKÇE KONFERANSI: TÜRK DİL KURUMU BAŞKANI PROF. DR. GÜRER GÜLSEVİN

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN Yunus Emre ve Türkçe Yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Dünya Dili Türkçe konulu konferans ile çevrimiçi ortamda Fakültemizin konuğu oldu. Programın moderatörlüğünü Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri GÖMLEKSİZ’in yaptığı konuşmasında Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN Türk dilinin tarih açısından dünya dilleri arasındaki yeri ve önemini vurguladı ve Türk dilinin günümüzde konuşulduğu coğrafyalar hakkında oldukça değerli bilgiler sundu. Yoğun katılımın olduğu programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ da başından sonuna kadar iştirak ederek değerli katkılar sundu.